sâmbătă, 20 februarie 2010

AVG Internet Security 9.0.730


Deoarece mai multi prieteni m-au interpelat in ultima vreme pentru a le sugera o solutie antivirus eficienta, m-am gandit sa supun atentiei dv-stra solutia AVG Internet Security 9.0.730 ce va ofera protectie atat impotriva virusilor, troienilor, mail-uri nedorite (spam), programelor spyware, cat si protectia porturilor de intrare si iesire din PC-ul dv-stra dinspre si spre Internet.
Se va descarca un fisier de 872 kB denumit avg_iswt_stb_all_9_40.exe.
Prin lansarea in executie a acestuia se va incepe descarcarea propriu-zisa a programului (aproximativ 200Mb) de pe site-ul producatorului si apoi instalarea acestuia in sistemul dv-stra.
La instalare se va cere introducerea unui cod, cel generic fiind valid doar pentru o perioada de 30 de zile.
Daca lasati codul existent, veti beneficia de 30 de zile actualizari gratuite ale produsului si de suport tehnic din partea producatorului pentru orice fel de problema aparuta! Parerea mea este ca timp de 30 de zile puteti sa va dati seama de eficienta acestui program si daca el corespunde exigentelor dv-stra. Recomadarea mea este
sa-l incercati si eventual dupa testare sa-l achizitionati (nu costa decat 53 de euro pe an...deci cam 200 lei, sau 80 de euro pe doi ani....nimica toata daca stam sa ne gandim de cate probleme puteti fi feriti).
Eu zic ca merita!
O alta cale de a testa programul pe o perioada mai lunga de 30 de zile este dezinstalarea acetuia dupa ce a exiprat perioada de actualizare initiala si reinstalarea lui, beneficiind de un nou cod de 30 de zile. E o tehnica buna si care nu ia prea mult timp (ma refer la dezinstalare si instalare din nou) 
Recomandarea mea este cumpararea in final a acestuia, in acest fel ajutand dezvoltatorii si producatorii programului in mentinerea acestuia. (e firesc ca orice lucru bine facut sa fie platit!)
Dupa instalare vi se va cere repornirea PC-ului, iar dupa efectuarea acestei reporniri vi se va cere scanarea sistemului de virusi.
Ca sa nu existe dubii, puteti lasa si versiunea actuala de antivirus pe care o detineti sa mearga in paralel, desi se va incetini destul de mult functionarea systemului avand doua motoare active de scanare! Dupa ce va convingeti ca totul este OK puteti dezinstala una din versiuni.
Am tinut sa fac aceste precizari deoarece programul este complet si foarte eficient!
Nu stiu ce solutii folositi, dar cu siguranta aceasta este una foarte buna si care nu consuma resursele PC-ului!
Anterior, eu am avut solutia Corporate Client de la Symantec care m-a dezamagit cumplit (daca o aveti, va recomand s-o dezinstalati deoarece nu mai este deloc eficienta si riscati sa va infectati rau cu virusi vechi, nu cu semnaturi noi..., asa am patit eu!), am incercat timp de o luna aproape toate programele de gen si acesta m-a multumit in totalitate.
Daca suspectati ca PC-ul dv-stra a fost infectat cu un virus troian, atunci inainte va recomand utilizarea programului Trojan Remover 6.8.1.0 ce se poate descarca din urmatoarea locatie: http://www.simplysupersoft.com/download/dl/trjsetup681.exe
Si acest program are o perioada de evaluare de 30 de zile, dar eu zic ca este suficient pentru a putea sa-l utilizati in vederea inlaturarii troienilor din PC-ul dv-stra daca acestia au apucat sa infecteze sistemul.

SUCCES!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu