joi, 29 aprilie 2010

Gânduri


N-am mai scris de multă vreme pe blog. M-am prins în vârtejul activităţilor zilnice şi m-am mulţumit să postez doar una-alta ca să se vadă că n-am disparut.

De o săptămână am tot fost prins cu blogăreala, setările acesteia şi îmbunătăţirea aspectului, aceasta fiindcă acum o săptămână m-am hotarat să-i creez un blog şi tatălui meu (http://artemiuvanca.blogspot.com/) pentru a-şi putea posta gândurile şi creaţiile sale literare care mie sincer îmi plac, în ciuda aprecierilor răutăcioase venite în special din partea rudelor apropiate.
Apreciez pe oricine are ceva de spus, sinceritatea şi faptul că face acest lucru.
Marea majoritate a celor ce mai citesc câte ceva sunt doar cititori iar dintre aceştia o pondere de 80% sunt critici. Se critică orice, iniţiativele, faptele, persoanele atunci când se încearcă a se face altceva decât ceea ce facem zilnic, adică munca, casă, televizor, masă, somn, ......ni se dă în cap cu câte o critică răutăcioasă pornită din invidie.
Într-adevar, la noi funcţionează peste tot zicala "să moară şi capra vecinului".
Mulţi se vaită că n-au una-alta, că au avut ghinion în viaţă şi că nu i-a ajutat CEL de sus, fără însa a dori cu adevarăt să facă ceva. Preocuparea lor principală este însă urmărirea şi criticarea celor care se străduiesc
într-un fel sau altul să facă şi altceva, punându-le piedici, reclamându-i, lansând aprecieri denigratoare.
Asta-i neamul nostru....de români!
Dar să revin la ceea ce spuneam la început.
Din dorinţa ca ideile expuse de tatăl meu pe blog să fie bine îmbrăcate într-un aspect prezentabil al paginii, am început să caut tot felul de add-on-uri pentru blog, cu această ocazie descoperind foarte multe chestii interesante şi utile. În acelaşi timp doream să văd dacă pot îmbunătăţi aspectul şi funcţionalitatea unui blog pe forţe proprii fără a apela la ajutorul unor prieteni specialişti în domeniu, deoarece nutream convingerea că orice este posibil daca cauţi şi munceşti aşa cum au facut-o şi ei.
Am studiat mereu mai multe bloguri considerate în blogosferă a fi de top şi am tras cu ochiul să văd ce elemente şi-au pus în pagină, care dintre ele ajută într-adevar la parcurgerea cu uşurinţă şi care sunt doar aşa de umplutură.
Chiar am postat trei articole despre cum se poate creea şi administra un blog şi aş fi scris mult mai multe dacă primeam vre-o reacţie. Dar în lipsa acestora, am zis ca n-are sens să mai dau mură-n gură şi să dezvolt ceva ce nu interesează, că doar e mai uşor de citit decât de creat.
M-a şi "amuzat" la un moment dat că tot trimiteam pe mail unui grup de prieteni mai multe sfaturi şi indicaţii tehnice pe care eu în acel moment le consideram utile deoarece mă confruntasem cu ele şi reuşisem să găsesc un raspuns şi pot spune că aproape nimeni nu citea ceea ce trimiteam, ba mai mult, după o perioadă mă trezeam cu telefoane de la unii dintre ei care mă rugau să retransmit mail-ul fiindcă se confruntau cu acea problemă şi ştiau că văzuseră un titlu de mail care le sugera ce să facă, dar din pacate...nu-l mai aveau. Deşi îl trimiteam din nou celor ce-mi solicitau acest lucru, după altă perioadă mă trezeam cu telefoane tot de la aceştia din urmă că iar nu mai aveau mail-ul şi să-l mai transmit odată! Culmea….! Până la urmă i-am sfatuit să-şi păstreze într-un folder special creat chiar pe mail ceea ce consideră ei a fi mai important şi la care pot reveni oricând să consulte informaţia, mai ales ca acum atat google prin serviciul de gmail şi yahoo cu yahoo-mail oferă spaţii generoase de stocare, aşa că nu se pune problema epuizării acestuia ţinând cont şi de creşterea permanentă a spaţiului de stocare alocat. Habar n-am dacă mi-au urmat sfatul…., tind să cred ca nu..!
Până la urmă am concluzionat că nimeni nu este interesat de vre-un sfat practic decât atunci când are nevoie de el! Degeaba spui că este proactiv, că nu va avea probleme...Aş! Există ideea preconcepută că "lasă mai...că nu mi se întamplă mie..", iar până la urmă se dovedeşte a fi greşită!
Revenind la blogurile la care am tot bibilit zilele acestea, pot să mă declar cât de cât mulţumit de felul în care arată şi funcţionează şi voi căuta în continuare şi alte add-on-uri utile care să le confere un aspect mai prietenos şi o funcţionalitate sporită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu