sâmbătă, 24 aprilie 2010

Schimbarea unui template (sablon) pe Blogger

Atunci cand iti faci un blog pe Blogger ai optiunea de a alege un sablon care sa fie fata blogului tau. Blogspot iti da ocazia de a alege intre 16 sabloane care de ce sa nu recunoastem nu sunt prea stralucite.
Cu totii am vazut pe web o gramada de bloguri hostate gratuit pe Blogger si multe dintre ele nu aveau un sablon default si asta pentru ca sabloane modificate se gasesc peste tot pe internet si in diferite formate. Sunt cu doua coloane, cu trei coloane, cu o coloana si in sute de culori. Cu o simpla cautare pe internet poti gasi sute de sabloane mai originale sau nu.
De exemplu pe http://btemplates.com/ se pot gasi foarte multe sabloane, care mai de care mai haioase sau interesante ce pot fi alese functie de continutul viitor sau actual al blogului creat de dv-stra.



Deci dupa ce am gasit sablonul care ne place si care credem ca se potriveste mai bine stilului nostru, nu ne ramane decat sa schimbam actualul sablon pe care il avem.

Urmati acesti pasi:
1. In primul rand trebuie sa descarcam sablonul cel nou in calculator. Sablonul este un fisier XML deci aveti grija ce descarcati.


Dupa descarcare, despachetati arhiva ce va contine un fisier cu extenisa XML (in cazul nostru Water-Color.xml)
2. Conectativa in contul vostru Blogger si urmati calea: "Aspect --> Editati Html"


3. Descarcati in calculator o copie a actualului sablon pe care il aveti pe blog. In caz ca ceva nu merge bine sa puteti reveni la sablonul initial.
4. Dupa ce ati salvat o copie a sablonului este timpul sa incarcati noul sablon pe blogger. Din pagina "Editati Html" dati clic pe butonul "Rasfoire" si gasiti fisierul XML al noului sablon. Clic pe el si apoi pe Ok. Apasati butonul "Incarcati" si fisierul se va incarca pe blog.
Daca aveti blogul nou facut si nu aveati elemente de pagina atunci sablonul vostru s-a incarcat.
Daca aveati deja gadget-uri atunci veti primi un avertisment in care vi se spune ca noul sablon pe care vreti sa-l instalati nu contine unele obiecte widget (gadget). Si vor fi insirate toate widget-urile care nu exista pe noul sablon.

Vi se ofera posibilitatea de a pastra obiectele widget prin apasarea butonului:

PASTRATI OBIECTELE WIDGET

sau stergerea lor prin apasarea butonului:

STERGETI OBIECTELE WIDGET

Cum pe noi ne intereseaza sa le pastram, vom apasa butonul:

PASTRATI OBIECTELE WIDGET

Dupa ce ati apasat acest buton noul sablon s-a incarcat si va puteti vizualiza blogul. E posibil sa fie nevoie de o noua rearanjare a obiectelor gadget.

Puteti vizualiza efectul schimbarii sablonului pe blogul deja creat http://baloimircea.blogspot.com/.

Alte locatii utile unde puteti gasi sabloane gata create:

Free Blogger Templates
http://www.bloggertemplatesfree.com/

Blogger Templates Daily
http://www.bloggertemplatesdaily.com/

Blogspot Templates
http://www.blogspot-templates.org/

50 (Most) Beautiful Blogger Templates
http://www.hongkiat.com/blog/50-most-beautiful-blogger-templates/

Blogger Blog Templates
http://www.bloggerblogtemplates.com/

125 More Excellent Blogger Templates (The Best Yet!)
http://www.bloggerbuster.com/2008/08/125-more-excellent-blogger-templates.html

70 Fresh And Modern Blogger Templates
http://mashable.com/2008/05/17/70-plus-new-and-beautiful-blogger-templates/

ZOOM template galery...
http://www.zoomtemplate.com/

9 comentarii:

  1. hey sall mie nu-mi merge sa dezarhivez sablonul de ce ??? am incerc dar nu merge sa-l pun pe blogul meu(Blogger)???

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti face download la programul freeware 7-Zip din locatia http://downloads.sourceforge.net/project/sevenzip/7-Zip/4.65/7z465.exe?use_mirror=freefr
    il instalezi si apoi incerci din nou dezarhivarea.
    Probabi pe systemul tau nu ai nici un program de acest gen.....
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!:Dincerc de o saptamana template-ul,dar nu merge,imi apare:Vă rugăm să corectaţi eroarea de mai jos şi să ne înaintaţi şablonul dvs. din nou.
    Şablonul dvs. nu poate fi analizat, deoarece nu este bine format. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate elementele XML sunt închise cum trebuie.
    Mesaj de eroare XML: Content is not allowed in prolog.Sablonul pe care vreau sa-l pun e descarcat de pe btemplates.ro.MA poti ajuta>? Multumesc anticipat?:D:)

    RăspundețiȘtergere
  4. De pe site-ul http://blogspot.com se alege sablonul dorit si se apasa "Download" aferent. Se va descarca pe PC intr-o locatie aleasa de dv-stra un fisier arhivat (cu extensia.zip). Arhiva este apoi despachetata cu programul freeware 7-Zip din locatia http://downloads.sourceforge.net/project/sevenzip/7-Zip/4.65/7z465.exe?use_mirror=freefr

    Apoi se urmeaza pasul 3 apasand butonul "Rasfoire" si alegand fisierul cu extensia .xml rezultat in urma despachetarii.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vlad, te rog frumos sa ma mai ajuti putin ! Cum as putea sa separ articolele pe probleme si sa afisez "paginile" respective la inceput? Am vazut eu cum se afiseaza paginile intr-o bara orizontala, dar articolele scrise apar tot unul dupa altul, indiferent de domeniul in care e scris. Nu stiu daca am reusit sa explic ce vreau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Articolului postat , autorul ii atribuie in general o eticheta. La tine am vazut ca sunt foarte multe etichete (categorii) atasate unui singur articol, deci in momentul accesarii unei etichete, vor aparea toate articolele ce au fost etichetate in acea categorie, afisate in ordinea datei la care au fost postate, de la cel mai recent spre cel mai "vechi".
    Se pot crea pagini separate pentru fiecare categorie unde pot fi postate doar articolele ce tin de acea categorie, ordinea de aparitie fiind aceeasi de la cel mai recent catre cel mai "vechi".
    Eu la articolele postate pun o singura eticheta ca sa evit acest amestec de articole.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut. Inainte de a spune ca dupa parerea mea e un blog de nota 10, cu explicati farte buna, asi vrea sa te intreb ceva. Sunt programe, simplu de folosit cu ajutorul carora pot creea propriul dau design la blog? adica prin design ma refer la sablon. Multumest!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am gasit cateva link-uri care te pot ajuta in acest sens:

    Create Your Own Blogger Template: http://www.elated.com/articles/create-your-own-blogger-template/

    Tutorial to Create Blogger Template: http://trick-blog.blogspot.ro/2008/02/tutorial-to-create-blogger-template.html

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere