luni, 26 aprilie 2010

Zilele Elvira Godeanu / 07-18 Mai 2010

Festivalul se va desfăşura în perioada 7 – 18 mai, aproape două săptămâni de reprezentaţii, cu spectacole mari, unele dintre ele în premieră. Ca în fiecare an vor avea loc spectacole speciale, iar în ediţia de acum acestea se vor materializa printr-un concert extraordinar susţinut de sopranele de talie internaţională, Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu, şi, pentru prima oară în Târgu Jiu, un spectacol de teatru-dans cu Răzvan Mazilu, „Bloch Bach”, al Teatrului Odeon.
Târgujienii se vor întâlni, în mai, cu o doamnă a teatrului românesc – Olga Tudorache, care împreună cu Tamara Creţulescu, vor prezenta un spectacol extraordinar al Teatrului Metropolis Bucureşti, cu piesa „Peşte cu mazăre”.
Marcel Iureş şi Teatru Act din Bucureşti  cu spectacolul „Acasă la tata” de Mimi Brănescu, piesă premiată ca „Cea mai bună piesă a anului” de Fundaţia „Principesa Margareta”.
Teatrul de Comedie din Bucureşti ni-l va aduce aproape pe Horaţiu Mălăele, pe care, împreună cu îndrăgitul actor George Mihăiţă, îi vom vedea jucând în piesa „Revizorul”.
Anul acesta, Teatrul „Masca” va avea două zile de reprezentaţii, fiind pentru prima oară când trupa va juca şi în interior, în data de 17 mai - un spectacol realizat de Mihai Mălaimare, este vorba de „Slugă la doi stăpâni”, iar în 18 mai, în Piaţa Prefecturii, această trupă urmând să prezinte „Pierrot lunatecul”.
Bineînţeles, în program, se află şi spectacolele teatrului nostru. Se vor prezenta piesele „Me and my girl”, regizată de Achille Roselletti şi „Bigamul”, în regia lui Cristian Ioan, piese ale acestei stagiuni care de-acum nu mai au nevoie de prezentare, dovedind deja un mare succes la public.
Aceste două săptămâni de regal teatral include, bineînţeles, şi Gala Premiilor Elvira Godeanu, joi 13 mai, în care va fi oferit un Premiu Naţional, de-a lungul vremii acesta fiind obţinut de Sanda Manu, Ileana Berlogea, Ilinca Tomoroveanu, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele, Radu Beligan, iar în 2010 acesta va fi decernat doamnei Olga Tudorache. Desigur că vor fi oferite în acestă Gală şi premiile profesionale obişnuite pentru activitatea din Teatrul „Elvira Godeanu”.

Un comentariu:

  1. Recomand si eu, cu caldura, spectacolul "Revizorul" al Teatrului de Comedie. Este exceptional!!!

    RăspundețiȘtergere