luni, 27 decembrie 2010

10 Tehnici de Promovare Gratuita a Blogului Personal

Dupa munca de creare a unui blog personal, inevitabil apare dorinta de a-l promova, de a fi usor de gasit de catre prieteni sau alte persoane prin intermediul atat a motoarelor de cautare cat si prin referinte externe. In primul rand conteaza destul de mult originalitatea postarilor dar si a subiectelor tratate. Este bine ca in blogul dv-stra sa tratati tematici cat mai diversificate pentru a mari numarul persoanelor interesate.
Cand dv-stra considerati ca blogul si postarile dv-stra trebuie facute cunoscute publicului larg, atunci trebuie sa efectuati cativa pasi de autopromovare.
1. Blog usor de parcurs si placut privirii. Mai toti incearca acuma sa-si optimizeze site-urile pentru a fi parcurs cu usurinta nefiind agasat de prea multe reclame si elemente in miscare. Se apreciaza tot mai mult functionalitatea, simplitatea, usurinta navigarii, rapiditatea incarcarii paginilor.
2. Creativitate si originalitate. Este necesar ca postarile sa fie originale (fara continut copiat de pe alte site-uri) iar titlurile sa fie scurte si concise cuprinzand cuvinte cheie importante.
3. Cititi pe altii ca sa fiti citit. Este o regula de minima reciprocitate ce asigura accesarea blogului dv-stra de catre detinatorii altor bloguri atat timp cat ati marcat acel blog ca fiind de interes pentru dv-stra. Comentariile puse pe blogurile urmarite de dv-stra va vor aduce comentarii si la postarile dv-stra. Raspundeti pe cat posibil tuturor comentariilor la postarile dv-stra neignorand chiar si acele persoane ce se protejeaza cu anonimatul.

4. Link exchange. Incercati sa faceti schimb de link-uri cu blogurile pe care le urmariti si sunt bine cotate din punct de vedere al numarului de vizitatori. Acest schimb de link-uri se traduce prin completarea sectiunii “Bloguri urmarite” cu link-urile catre blogurile sau site-urile ce accepta acest schimb. Propunerea de link exchange puteti sa o faceti trimitand un mail detinatorului blogului sau punand cererea dv-stra ca un comentariu la o postare de pe acel blog. In primul rand incercati schimbul de link-uri cu persoane pe care le cunosteti direct sau prin intermediul retelelor de socializare.
5. Utilizarea retelelor de socializare. Publicarea unui fragment din postre urmat de link-ul corespunzator catre postarea dv-stra pe site-urile de socializare gen facebook, hi5, netlog, myspace….etc
6. Publicarea pe twitter, asa cum aratat intr-o postare anterioara
7. Inscrierea pe diverse forumuri unde participand la anumite teme puse in discutie puteti raspunde prin fragment urmat de link catre postare sau pur si simplu adaugand locatia blogului la statusul dv-stra.
8. Inscrierea pe portalurile blogosferei romanesti si publicarea pe acele portaluri a unor fragmente ale postarilor dv-stra urmate la fel de link-ul corespunzator catre locatia postarilor.
9. Semnatura. Link-ul catre blogul dv-stra puteti sa-l puneti sub orice semnatura pe mail, carte de vizita sau profil postat pe orice alt site ce va cere completarea datelor pesonale.
10. Trimiteri. Este util ca in pagina sau sub articol sa existe posibilitatea trimiterii articolului prin mail, twitter, google, yahoo, stumble, facebook si cel mai important RSS-ul (Really Simple Syndication) sau FeedBurner care asigura accesul rapid la continutul postarilor sub forma unor fluxuri de stiri.

Pe langa aceste tehnici gratuite de promovare care implica constant efortul dv-stra sunt si altele contra cost dar care vor face subiectul unei postari viitoare.
Eu va doresc sa aveti cat mai multi vizitatori si satisfactii din ceea ce reusiti sa postati indiferent de tematica abordata.

3 comentarii:

  1. Bine ai revenit ! Unde ai disparut atatea luni de zile? Te-am si scos din blogroll, dar acum ma duc sa te trec inapoi :). Intre timp mi-am mai deschis un blog, de fapt un site al meu, lecturirecenzate.ro. Te astept si acolo cu placere. Succes la reluarea blogului !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine v-am regasit! Am fost prin zona prins cu alte treburi. Multumesc pentru invitatie si urari! Voi incerca sa fiu mai activ pe blog in masura in care inspiratia nu ma va ocoli... :) Sarbatori fericite in continuare si un an nou plin de impliniri!

    RăspundețiȘtergere