duminică, 15 ianuarie 2012

Elton John - Elton 60 Live At Madison Square Garden



     In acest weekend am deosebita placere si onoare sa vi-l recomand pe Sir Elton John, de departe preferatul meu, indiferent de orientarile sexuale declarate ale acestui monstru sacru al muzicii britanice si internationale.
     Concertul ce contine doua DVD-uri double Layer (de 9Gb) poate fi descarcat din locatia: https://www.kat.ph/elton-john-elton-60-live-at-madison-square-garden-2-x-dvd-9-t505047.html
     Elton John a inceput sa cante la pian la trei sau patru ani si a studiat la Academia Regala de Muzica de la 11 ani. I-a urmat cursurile vreme de patru ani dar a renuntat inainte de examenele finale.

     Prima formatie in care-a intrat se numea Bluesology. Avea 14 ani.
     La 15 ani canta, in week-enduri intr-un pub in care are de-a face cu clienti beti ce-si varsa halbele in pianul sau.
     Parintii lui Elton John si-au facut griji pentru directia muzicala a fiului lor – ar fi dorit ca acesta sa se indrepte mai degraba catre muzica clasica.
     A participat la auditii pentru trupele King Crimson si Gentle Giant si a fost respins.
     Porecla sa e Rocket Man – Omul racheta.
     Prima colaborare cu textierul Bernie Taupin s-a materializat in 1967. Cantecul se chema “Scarecrow”. Cei doi nu se intalnisera niciodata, toata comunicarea muzicala dintre ei petrecandu-se prin … posta.
     Elton John detine recordul pentru cel mai bine vandut single din istorie. Candle in the wind ’97 – un tribut adus printesei Diana, s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare.
     In Statele Unite Elton John a vandut 69 de milioane de discuri. Asta-l plaseaza pe locul 9, intre Barbara Streisand (pe 8) si AC DC pe 10.
     Cand a fost ridicat la rangul de cavaler, in 1998, Rocket Man a fost prezentat ca fiind Sir John Elton.
     A reusit sa castige un singur trofeu la Brit Awards, dar l-a obtinut de doua ori. El a fost numit cel mai bun artist britanic in 1986 si in 1991.
     In schimb Elton John compenseaza la Grammy – are nu mai putin de 5 premii. Primul a venit in 1986 pentru That’s What Friends Are For.
     Turneul sau din 1976 a purtat titlul “Louder than Concorde (But Not Quite as Pretty).” Mai galagios decat Concorde (insa nu la fel de dragut).
     Elton John este primul star occidental care a facut un turneu prin Uniunea Sovietica. Povestea se-ntampla in 1979.
     A plecat in mai multe turnee cu Billy Joel si neaga ca intre cei doi ar exista vreo rivalitate. “El e Domnul Piano Man, iar eu sunt Doamna Piano Man”.
     Dupa ce-a cantat in 2001 cu Eminem, Elton John l-a ridicat in slavi pe rapper: “nu sunt prea multi oameni cu coaie mari si talent atat de urias”.
     A promovat cu un balon gonflabil un concert Rod Stewart.
     In 1988 Elton John si-a scos la licitatie mai mult de 2000 de obiecte si a strans 4 milioane de lire sterline care s-au dus la fundatia sa “Elton John Aids Foundation”.
     S-a declarat bisexual in 1976 intr-un interviu publicat de Rolling Stone Magazine.
     S-a casatorit cu Renate Blauel in 1984, dar au divortat dupa patru ani. Imediat dupa s-a declarat homosexual. A marturisit pentru publicatia The Sun ca, atunci cand iese la cumparaturi, da 200.000 de lire sterline pe haine.
     E casatorit cu David Furnish din decembrie 2005. Pe 25 decembrie 2010 le-a fost adus pe lume, printr-o mamă surogat, copilul Zachary Jackson Levon Furnish-John. Nașterea a avut loc în California iar copilul a fost născut normal.
     Uraste sa faca videoclipuri. A spus ca, daca ar fi fost cooptat in Spice Girls, el ar fi fost “Cocky Spice”.
     John Lennon canta pe albumul lui Elton John din 1975 - Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy, dar pe coperta discului e trecut ca fiind Dr Winston O'Boogie.
     A concurat pentru Eurovision, dar melodia sa nu s-a calificat nici macar in finala din Marea Britanie.
     Canta la pian pe hitul Scissor Sisters – I Don’t Feel Like Dancing.
     Justin Timberlake a aparut in videoclipul “This Train Don't Stop Here Any More” si l-a jucat pe tanarul Elton John.
     Gary Barlow e backing vocal pe melodia Can You Feel The Love Tonight?

     Si aceasta nu e tot depre Sir Elton John! Auditie si Vizionare placuta!

   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu